Recap & foto’s: Meet Inspiring Engineers x UAntwerpen

Drie generaties samenbrengen rond #womenintech… Dat geeft vuurwerk! 🎆 Op donderdagavond 3 november nodigden we middelbare scholieren, universiteitsstudenten en ingenieurs uit het werkveld uit op de Universiteit Antwerpen om inspirerende verhalen te delen.

 

In samenwerking met de faculteit Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Antwerpen organiseerden we afgelopen donderdag een inspirerende avond voor huidige en toekomstige wereldverbeteraars in STEM. Dat deden we door 3 generaties rond het thema #womeninSTEM samen te brengen. Het doel was onze blikken te kunnen verruimen, stereotypes te doorbreken en nieuwe ideeën te geven over de ontelbare mogelijkheden wanneer je je passie vindt!

De 5 sprekers van de avond waren stuk voor stuk inspirerende ingenieurs, werkzaam in zeer verschillende velden en rollen. Zo beet Laïla Bougriâ de spits af, met haar achtergrond als software engineer over wat ‘code’ juist is, hoe je meer met logica werkt dan wiskunde en de creatieve skills nodig om software te kunnen maken!

Daarna was het aan Sandy Jorens, onderzoeker en docent bij de UAntwerpen met een specialisatie in Electromechanica en HVAC (Heating, Ventilation & Airconditioning). Haar pad leidde haar rond heel de wereld, van Singapore tot Maleisië en meer!

Derde spreker van de avond was niemand minder dan Keshia Niemegeerts, managing partner van Optis. Zij werd van jongs af aan gebeten door electromechanica, geïnspireerd door haar vader die in dit veld werkte. Na haar studies maakte ze toch een een andere keuze en werkte ze haar programmeerskills bij om in de IT te starten. Van daar ging alles in stroomversnelling en ondertussen leidt ze al 5 jaar het fantastische team bij Optis.

De volgende ongelofelijke spreker was Kristel Demotte, Global VP Data Solutions bij Cegeka, ICT woman of the year 2022, Inspiring50 2022 en meer… Kortom, een dame met een verhaal! We hoorden van haar waar het allemaal begonnen is, de passie om te begrijpen hoe dingen in elkaar zitten. Hoe ze van de ene rol naar de andere evolueerde en hoe ze haar huidige rol bekleed kregen we ook te weten.

Laatste spreker van de avond was Sarah Lebeer, ook bekend als hoofdonderzoeker van Isala. Ze is onderzoeksprofessor Microbiologie bij de UAntwerpen, heeft tal van bacterie-onderzoeken op de teller staan, waaronder het bekende YUN cosmetica merk, en doorbreekt vele stereotypes over wat het betekend om ingenieur te zijn (bv. ook plezier maken met het logo en de kleur kiezen van je marketingmateriaal van het onderzoek 😉).

Hieronder kan je de foto’s van de avond terugvinden:

(Klik op de foto’s om ze in het groot te zien. 😊)

 


Ben je er graag ook eens bij? Registreer je voor onze volgende events! 👇🏾

 
Previous
Previous

Recap: The Power Platform Revolution

Next
Next

Een écht divers tech bedrijf